Contour Fysiotherapie heeft zich gespecialiseerd in revalidatie voor patiënten die na een besmetting met het coronavirus klachten behouden. U hoeft niet opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie. Wanneer u besmet bent geweest met het coronavirus kan dit grote impact hebben op uw dagelijks leven. Klachten die u kunt ondervinden zijn onder meer benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies en stijfheid in bijvoorbeeld de bovenrug. Deze klachten kunnen langdurig aanhouden. Wij adviseren u om na uw besmetting zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Uit onderzoek blijkt dat met mensen langdurig klachten kunnen houden die tot lang na de besmetting voor beperkingen in het dagelijks leven kunnen zorgen. Vaak is al na een paar behandelingen verbetering merkbaar. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de intake brengen we samen de beperkingen in kaart en voeren we verschillende tests uit voor bijvoorbeeld conditie en kracht. Ook wordt er goed gekeken naar uw ademhaling. Na het opstellen van het behandelplan wordt er gestart met de behandeling. Deze bestaat onder andere uit ademhalingsoefeningen en cardio- en krachttraining. Uw vooruitgang wordt continu goed in de gaten gehouden de behandeling hier op het juiste moment op kan worden aangepast. Indien nodig zal er worden samengewerkt met een ergotherapeut, diëtist, psycholoog of logopedist.

Vergoeding

Fysiotherapie na een corona besmetting wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als u niet bent opgenomen in het ziekenhuis komt u in aanmerking voor fysiotherapeutische behandeling. U heeft recht op 50 behandelingen in het eerste half jaar. Deze behandelingen gaan niet ten koste van behandelingen uit uw aanvullende verzekering.