schouderheader

Het schoudergewricht is een belangrijk gewricht in het menselijk bewegen. De schouder is een compliceert gewricht,  het bestaat uit de bovenarm (de kop) en het schouderblad (de kom) maar is afhankelijk van nog veel meer botten zoals bijvoorbeeld het sleutelbeen en de bovenste ribben. Het is een kogelgewricht wat betekent dat het een erg beweeglijk gewricht is met veel bewegingsmogelijkheden. Verder bevindt zich in het gewricht op verschillende plekken kraakbeen, een aantal gewrichtsbanden, een slijmbeurs en hechten er tal van spieren aan. De gewrichtsbanden zorgen voor een zogenoemd stukje (passieve) stabiliteit, de spieren zorgen voor beweging en (actieve) stabiliteit. Het kraakbeen kan gezien worden als een soort “schokdemper”.
Het schoudergewricht kan zorgen voor een groot aantal blessures als gevolg van bijvoorbeeld ouderdom, een (sport)trauma, overbelasting of snelle groei. Schouderklachten die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld:

  • Spierblessures
  • Slijmbeursontsteking
  • Frozen Shoulder
  • Slijtage (artrose)
  • Instabiliteit
  • Schouder uit de kom (luxatie)
  • Fractuur

Revalidatie na een operatie

Het kan voorkomen dat u geopereerd bent aan uw schouder. Bijvoorbeeld na een fractuur of vanwege bandletsel. Voor het revalidatietraject bent u bij Contour aan het goede adres. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de revalidatie na bijvoorbeeld een schouderoperatie. In veel gevallen geld dat u recht heeft op een jaar lang fysiotherapie vanuit de basis verzekering. Dit geldt vanaf de 21e behandeling en de zorgverzekeraar rekent hiervoor jaarlijks het eigen risico. De eerste 20 behandelingen worden gedeclareerd vanuit de aanvullende verzekering, indien deze niet of niet voldoende aanwezig zijn zullen deze behandelingen voor eigen rekening komen.